Direct Trade

 

direct trade

 

Waarom kiezen voor Direct Trade?

Direct Trade koffie is een nieuw begrip aan het worden in de koffiewereld! Doordat bij Direct Trade de koffie rechtstreeks (zonder tussenhandel) wordt ingekocht, is deze volledig traceerbaar en voldoet deze ook aan de hoogste kwaliteitsnormen. Een andere mooie bijkomstigheid is dat de boer een eerlijke prijs krijgt en dat er veel aandacht wordt besteed aan mens en milieu. Op deze manier steunen we met de in- en verkoop van deze (h)eerlijke koffie ook de lokale koffieboeren en dragen we een steentje bij aan een betere wereld!

Middels Direct Trade laten koffiebranders dus zien dat er geen extra schakels zitten tussen de boer en de brander zelf. Er wordt zo direct mogelijk koffie gekocht. Er zitten ook geen organisaties meer tussen die certificaten verlenen, zoals bijvoorbeeld het Fair Trade certificaat.

Je vraagt je af, Fair Trade is toch ook goed? Waarom Direct Trade koffie? Nou, Direct Trade heeft als voordeel dat het gunstig is voor beide partijen en dat hierdoor een goede relatie ontstaat tussen kleine individuele koffieboeren/coöperaties en de koffiebrander. De koffieboeren krijgen een goede prijs, omdat er minder geld blijft hangen in de schakels tussen de boer en de consument. Wij kiezen daarnaast voor Direct Trade koffie om meer controle te hebben over de kwaliteit van de koffie en de plek waar het geld wordt besteed. Ook milieuoverwegingen spelen hierbij een rol. Dus, waarom Direct Trade koffie? Omdat het kwaliteitskoffie oplevert waarvan de opbrengst ten goede komt aan de mensen zelf!

Bekijk onze (h)eerlijke koffiesoorten!