Recept van de week! Caffè Mocha

Ben jij een echte zoetekauw? Dan is dit recept iets voor jou!

De Caffè Mocha is een uitstekende koffie om de ontdekking van de ‘espressowereld’ mee te beginnen. Met veel chocolade, veel melk, een shot espresso en een lekkere toef slagroom… Gegarandeerd smullen! Vol, romig en zacht van smaak. Owja, had ik al gezegd dat er chocolade in zit??

Ingrediënten
200 ml melk
15 ml chocoladesiroop
1 espresso
Slagroom (bij voorkeur vers geklopt)
Chocoladekrullen

Bereidingswijze
1. Stoom de melk en zet hem apart. Alternatief: wanneer je geen stoompijpje op je espresso-apparaat hebt, verwarm de melk dan in een pan (niet laten koken!).
2. Doe de chocoladesiroop in een hoog glas.
3. Zet de espresso en schenk hem in het glas.
4. Roer tot de chocoladesiroop is opgelost in de espresso.
5. Vul het glas met de opgestoomde melk en schep er een flinke toef slagroom op.
6. Als decoratie strooi je de chocoladekrullen over de slagroom.

Tip: je kunt ook chocolademelk maken en dit mengen met de espresso.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *