Mmmm… Heerlijk verfrissende ijsthee :)

Zo maak je zelf heerlijke ijsthee!

IJsthee maken is simpel en super lekker! Groene thee, witte thee, rooibos of zwarte thee, elke theesoort is geschikt. En.. Als je het zelf maakt, weet je ook precies wat erin zit. Dus geen ongewenste toevoegingen zoals kleurstoffen, E-nummers en teveel suiker.

Het is heel makkelijk en je hoeft er de deur niet voor uit. Je gebruikt gewoon je favoriete thee en kunt steeds weer variëren door extra ingrediënten toe te voegen. Denk hierbij aan een vleugje honing, munt, gember, fruit, kaneel en ga zo maar door. Laat je fantasie de vrije loop en geniet de hele zomer van heerlijke ijsthee. En hoe leuk is het om je visite hiermee te verrassen!

IJsthee kan zowel warm als koud worden bereid:

Warme bereiding
Breng 1 liter water aan de kook. Zet je favo thee met 5 tot 7 theelepels losse thee in een thee-ei of theefilter en laat deze 5 minuten trekken. De T-Sac filter voor theepot is hiervoor zeer geschikt. Voeg vervolgens naar eigen smaak suiker of honing toe. Laat de thee afkoelen in de koelkast gedurende circa 2 uur. Serveer de thee in een karaf en voeg naar wens een paar schijfjes citroen, enkele muntblaadjes en ijsblokjes toe.

Koude bereiding
Vul een karaf met 1 liter koud water. Neem 5 tot 7 theelepels van je favo thee en doe het in een thee-ei of theefilter. Voeg eventueel suiker of honing toe. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast. Voeg de volgende dag fruit en kruiden toe en serveer je zelfgemaakte ijsthee met ijsblokjes. Deze methode duurt langer, maar het resultaat is veel verfijnder. Je thee krijgt een hele subtiele smaak!

Ingrediënten die je kunt toevoegen:
– Munt
– Citroen/Limoen
– Gember
– Vers geperste vruchtensappen zoals; aardbeiensap, sinaasappelsap, citroensap, mandarijnsap, mangosap, limoensap
– Suiker (of zoetstof)
– Honing
– Jasmijn
– Vlierbessensiroop
– Kaneel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *